SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bokenäs Idrottsförening
Fotboll

Bokenäs MTB & TrailRun 2023
MTB sträckningen. Mestadels stigar och många höjdmeter utlovas!
 
Länk till banan

Länk till bansegmentet finns här.

Etapp 1. "Pulshöjaren"

Starten går på Hafstens stora gräsäng. Vi börjar med en runda på ängen för att få lite värme i benen och dra isär fältet något. Viker vänster ut på vägen mot udden och påbörjar en klättring på nästan 60 meter, först på väg för att sedan vika upp på stigen mot Hafstenstoppen. En bit upp viker vi höger och nu bär det av nerför och ut på udden där Bokenäs IF har sina KM och Poängjaktsbanor. Tillbaka mot campingområdet och asfaltsvägen ut från området. Precis när campingen slutar viker vi höger in på "brandgatan" som löper runt området. Håller oss efter staketet och viker ut på Hafstens nya maskinbyggda cykelled för att därefter vika höger och komma tillbaka till startområdet. Glada hejarrop från publiken väntar när vi passerar utefter startområdet.

 

Löpare: Istället för att runda ängen viker vi istället ut vänster och springer efter parkeringen ut mot udden.

Etapp 2. "Upp ska vi!"

Nu börjar banans verkliga klättring. Vi ska nu klättra först 50 meter och därefter 30 till, förbi Hafstens höghöjdsbana och upp mot "masten". Nu bär det av nerför igen, över en gärdesgård och en trevlig stig för att återigen vända uppåt. Vi håller oss i kanten på ett gärde för att vika vänster på stigen upp mot "Flying Fox". Väl på toppen är vi på banans högsta punkt 112 meter över havet. Magisk utsikt men vi har inte tid att stå kvar här. Även om det nu bär rejält nerför så finns det inte utrymme att vila för nerförskörningen är rejält utmanande och på vägen ner passerar vi Hafstens Frisbee-golf. Efter att vi landat och passerat "bakåt-vända bilen" är vi återigen i närheten av start/målområdet men inte heller denna gång får vi pausa.

Etapp 3. "Trött nu!"

Återigen en rejäl stigning men denna gången är det lätt underlag. Vi vänder runt och tar en rotig stig nerför en stund för att avsluta med en fin flowig nerförsbacke. I botten passerar vi en bilväg. Inga bilar, inga troll, vi har kikat åt alla håll!

 

Löpare: Efter grusvägen och hästhagen hyvlar vi bort den sista stigningen och viker istället direkt ner mot vägöverfarten.

Etapp 4. "Avslutningen"

På andra sidan vägen väntar en "endurobana" slingrandes fram och tillbaka. Väldigt kul etapp enligt många. Nu väntar vägen tillbaka ner till start/målområdet men även om det är lockande så väntar ännu ett varv på ängen för att kunna passera målportalen från rätt håll. Vi har nu klarat av ca 15 km och drygt 400 höjdmeter. Bra jobbat.

 

Löpare: Efter vägen väntar nu en avslutande barkstig hela vägen tillbaka utefter vattnet. Magisk avslutning på loppet med gemensam sträckning med cyklisterna dom sista 250 meter. Bra jobbat. Ca 12,5 km och mer än 300 höjdmeter.

 
Våra sponsorer
Betong
Platina
Guld
Silver
SamarbetsPartners