SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bokenäs Idrottsförening
Fotboll

Junior/Seniorfotboll

Bokenäs IF söker nya spelare inför säsongen 2023. Grunden till laget kommer att utgöras av spelare födda 2009-2007. 

Vi kommer att anmäla ett lag till seriespel och hoppas kunna komplettera med spelare i samma ålder eller äldre. 

Säsongen 2023
2023-09-24 21:32

Så var den över, lite snöpligt slut men vi tar det från början.

 

Under hösten 2022 var vi ett gäng glada själar som tränade inomhus, sällan fler än 12 per tillfälle. Vi spelade iaf en cup med 07/08 laget som gav mersmak för spel. 

Det kom också några nya namn in i laget som skänkte lite stabilitet år ungdomarna. 

Vi pratade lite löst om den tanke som grott länge i laget och så hände det att vi anmälde ett lag till seriespel för seniorer. 

Vi var drygt 13 personer i laget så vi förstod att det skulle bli tufft. 

Så kom den stora dagen med seriepremiär hemma mot Strömstad. Hårt pressade och med få avbytare blev det förlust på Fridhems konstgräs. Det blev startskottet för en lång rad av kämpa insatser med få eller inga avbytare. Lite skador som grädde på moset gav inte bättre förutsättningar. Men Bokenäsingar är ett hårdfört släkte som ställer upp för varandra och många har ställt upp för att vi skulle kunna få ihop lag till matcherna. Största förlusten kom mot Grohed men det tyngsta bakslaget var en WO mot Haif. 

 

Men då vände det. Plötsligt kom det ett helt gäng med fotbollsspelare som ville vara med. Det märktes resultatmässigt på att vi blev stabilare och flera av matcherna hade vi poängkänning. 

Vi fick till och med problem med att det inte fanns plats för alla som ville vara med. Både roligt och tråkigt förstås. 

Efter lite längre väntan än vad vi räknat med kom iaf den första segern för året. Hemma mot Myckleby men på Ängevis gräs där vi tvingades spela matchen då Bergs IP var ospelbar. Men vad skönt för alla att känna segerkänslan. Säsongsslutet blev en snöplig WO vinst återigen mot Haif som inte fick ihop lag. Som helhet en lyckad debutsäsong. Vi har fått mycket lovord från motståndare, domare och Bohuslän FF för vårt engagemang och vår lagkänsla.  

 

Vi måste nog säga nått om planen också. Det har varit ett j---la skit år att försöka få Bergs IP att bli spelduglig. Först var det kallt och när det blev varmare så var det kruttorrt, inget bra läge att få gräs att växa. Men sen kom regnet, å som det regnande, gräset blev grönt o sen blev det sjögräs. Å inte ett gnäll från truppen över den stundtals mediokra ytan.

En fantastisk match med storpublik blev det trots allt. Ser fram emot fler.

 

Sammanfattningsvis har det varit en underbar säsong som utvecklat Bokenäs IF fotbollssektion. Om man hänger lite på idrottsplatsen kan det bli lite gott surr om senaste matchen och barnen har fått vuxna spelare att se upp till. Mest har de nog sett upp till Viktor, som under året utöver storspel i målet, även hjälpt till med målvaktsträning till barnens glädje.

Vi vill tacka alla som ställt upp som linjedomare, kioskansvar, linjering, gräsklippning, tvätt av matchkläder och träningsvästar. Tack så hemskt mycket. 

Men mest av alla vill vi tacka våra spelare gamla som unga, nyförvärv såväl som Bokenäsveteraner. Att så många gånger komma med knappt fullt lag till match men ändå ge allt, det är respekt.

Vi började med 13, nu är vi nästan 35 en bra dag.

Det ser ut att kunna bli ett kul 2024 för seniorfotbollen. 

 

/Josefine o Tomas

Seger mot Myckleby
2023-09-23 18:27
 
Bokenäs IF spelar i div VII 2023
2023-01-27 19:40

Bokenäs IF kommer 2023 åter finnas representerade i Seniorfotbollen.

 

 
Våra sponsorer
Betong
Platina
Guld
Silver
SamarbetsPartners