SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bokenäs Idrottsförening
Fotboll

Det här med utrustning.

Cykel – detta behöver du eller ditt barn

  • Mountainbike (MTB): För att vara med i någon av cykelgrupperna krävs en cykel med minst 20 tums hjul. Cykeln ska inte ha fotbroms, utan fram- och bakbroms som manövreras från styret. En barn-MTB, 20 tum har ofta minst 6 växlar.
  • Växlar och bromsar ska vara justerade och fungerande.
  • Det ska finnas tillräckligt med luft i däcken (ledarna visar och förklarar vad som är ”rätt” lufttryck)
  • Av säkerhetsskäl får styrets ändar inte vara öppna, utan de måste täckas av handtagen eller pluggar.

Cykel – vi rekommenderar

Vi ledare gillar att prata cyklar! Kontakta oss gärna för råd och tips.

Det går att lägga hur mycket pengar som helst på cyklar och tillbehör. Bokenäs IF MTB vill dock inte underblåsa någon prylhets. Det går att ha mycket kul på en välunderhållen cykel från ”bilvaruhuset”. Har du redan en sådan – kom och cykla! Tänker du köpa nytt eller begagnat – tala gärna med ledarna först. Kanske går det att ordna att testa olika cyklar i samband med någon träning?

Det viktigaste för en barn-MTB är vikten. Billigare cyklar, men även vissa cyklar från ”finare” märken, kan vara onödigt tunga. Fråga och jämför!

Ställ, skärmar, lås osv höjer vikten och kan dessutom orsaka skador och de sitter löst och sticker ut. Överväg att montera av.

Utrustning – detta behöver du eller dit barn

Hjälm. Hjälmen ska ha rätt storlek och gå att justera. Länk till bra sida/film om hur hjälmen ska sitta?

Folksam har även bra tester av hjälmar för både barn och vuxna. Länk barnlänk vuxna

Vattenflaska i flaskställ på cykeln eller vattenryggsäck typ camelback.

Utrustning – vi rekommenderar

Cykelhandskar med långa fingrar ger skydd för händerna och bättre grepp. Det finns cykelhandskar där cyklar säljs. Vissa arbetshandskar kan fungera (och ibland ha ett lägre i pris).

Glasögon skyddar mot stänk och kvistar.

En tunn mössa när det är kallt. (Tjock mössa funkar inte då det inte går att få hjälmen att sitta säkert.) Det finns cykelmössor för någon hundralapp.

Välj kläder efter väder. Vi cyklar både i solsken och i lera och regn. Vanliga ”gympaskor” går bra. (Vi ”hittar” nästan alltid lera och vatten så välj oömma kläder)

 
Våra sponsorer
Betong
Platina
Guld
Silver
SamarbetsPartners